BIOGRAFIA EN CATALÀ
Roger Torns és actor, autor i director. És graduat en direcció i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i diplomat en Arts escèniques a l’escola La Casona. També ha cursat diversos tallers i seminaris de dramatúrgia a l’Obrador de la sala Beckett. Com a director i dramaturg ha estrenat SOLILOQUEJAR AMB ALGÚ (La Seca Espai Brossa. Text traduït a l’anglès), HÀBITAT [DOBLE PENETRACIÓ] (projecte guanyador de la BecaDespertaLab 2018 i estrenat a Sala Atrium), DISTÀNCIA (text  finalista als premi Palanca i Roca 2016 i al Premi Josep Ametller 2018, estrenat amb el suport de la Sala Beckett), COM SI MITJA TARONJA GEGANT SE M’ESTIGUÉS PIXANT A SOBRE (Porta 4 / Teatre del Raval), WOYZECK CADUCAT (Círcol Maldà / Teatre Tantarantana), TRES BÉSTIES(Teatre Estudi), ELEFANT TERRIBLE (espectacle creat conjuntament amb Eric Balbàs, guanyador del CROQUIS_BCN 2017 i estrenat a la Sala Beckett),  i ESTRIP-TESI (projecte guanyador de les Beques Brossianes impulsades per Càtedra Brossa, La Seca Espai Brossa i l’Institut del Teatre).

Actualment es professor d’interpretació per adolescents a l’Estudi Karloff i professor de dramatúrgia per actors a l’escola Memory. Ha sigut docent a l’escola Central de Teatre on impartia les assignatures d’història i teoria del teatre, i interpretació. També ha impartit classes de dramatúrgia al batxillerat escènic d’ESART.. Ha sigut asistent de dramatúrgia a Safari Pitarra de Jordi Oriol i Josep Pedrals al TNC. Ha sigut l’ajudant de direcció de Marilia Samper a Animals de Companyia i a L’Alegria (Sala Beckett), i de Llàtzer Garcia a L’última nit del món (Sala FLyhard)  i a Els nens desagraïts (Sala Beckett). 

Com a actor en l'’àmbit audiovisual ha participat a la pel·lícula Barcelona 92 de Ferran Ureña i als curtmetratges Ahora no puedo dirigit per Roser Aguilar (Premi Gaudí al millor curtmetratge 2011) i Cargols dirigit per Geoffrey Cowper.  També ha participat als espectacles Generació de merda (Teatre Poliorama) de Xavi Morató, La Infanta terrible y su séquito real del col·lectiu La Santa (Nau Ivanow), Woyzeck Caducat  dirigit per ell mateix (Círcol Maldà i Tantarantana), Escape Show dirigit per Ivan Tápia i Alicia Serrat (Teatre Poliorama, Teatros del Canal i gira), Urinetown dirigit per Joan Maria Segura (Teatre Ovidi Montllor), Elefant Terrible (Sala Beckett) dirigit conjuntament amb Eric Balbàs, i col·labora també a El agitador Vòrtex de Cristina Blanco (Mercat de les flors, sala Hiroshima, Teatro Pradillo i gira) .

 

BIOGRAFÍA EN CASTELLANO
Roger Torns es actor, dramaturgo y director. Graduado en dirección y dramatúrgia en el Institut del Teatre de Barcelona y diplomado en Artes escénicas en La Casona. Cursa diversos talleres y seminarios de dramaturgia en el Obrador de la sala Beckett. Como director y dramaturg ha estrenado SOLILOQUEJAR AMB ALGÚ (La Seca Espai Brossa. Texto traducido al inglés), HÀBITAT [DOBLE PENETRACIÓ] (proyecto ganador de la BecaDespertaLab 2018 estrenado en la Sala Atrium), DISTÀNCIA (texto finalista en el premio Palanca i Roca 2016 y en el premio Josep Ametller 2018, estrenado en la Sala Beckett), COM SI MITJA TARONJA GEGANT SE M’ESTIGUÉS PIXANT A SOBRE (Porta 4 / Teatre del Raval), WOYZECK CADUCAT (Círcol Maldà / Teatre Tantarantana), TRES BÉSTIES (Teatre Estudi), ELEFANT TERRIBLE (espectáculo creado conjuntamente con Eric Balbàs, ganador del CROQUIS_BCN 2017 y estrenado en la Sala Beckett)  y ESTRIP-TESI (proyecto ganador de una Beca sobre Brossa impulsada por Càtedra Brossa, La Seca Espai Brossa y el Institut del Teatre).

Actualmente es profesor de interpretación para adolescentes en el Estudi Karloff y profesor de dramatúgia para actores en la escuela Memory. Ha sido docente en la escuela Central de teatre en las asignaturas de historia y teoría, y interpretación. Ha sido docente en la asignatura de dramatúrgia en el bachillerato escénico de ESART. Ha sido asistente de dramatúrgia en Safari Pitarra de Jordi Oriol y Josep Pedrals estrenado en el TNC. Ha sido ayudante de dirección de Marilia Samper en Animals de compañía y L'Alegria (Sala Beckett) y de LLàtzer Garcia en L’última nit del món (Sala Flyhard) y Els nens desagraïts (Sala Beckett).

Como actor en el àmbito audiovisual ha participado  en la película Barcelona 92 de Ferran Ureña y en los cortometrajes Ahora no puedo dirigido por Roser Aguilar (Premio Gaudí al mejor cortometraje 2011) y Cargols dirigido por Geoffrey Cowper. Como actor en teatro ha trabajado en Generació de merda (Teatre Poliorama) de Xavi Morató, La Infanta terrible y su séquito real del col·lectiu La Santa (Nau Ivanow), Woyzeck Caducat  dirigido por él mismo (Círcol Maldà y Tantarantana), Escape Show dirigido por Ivan Tápia y Alicia Serrat (Teatre Poliorama, Teatros del Canal y gira), Urinetown dirigido por Joan Maria Segura (Teatre Ovidi Montllor),  Elefant Terrible (Sala Beckett) escrito y dirigido conjuntamente con Eric Balbàs, y col·labora en  El agitador Vòrtex de Cristina Blanco (Mercat de les flors, sala Hiroshima, Teatro Pradillo y gira) .